Φυσική πηγή ενέργειας!

Φυσικό αέριο αττικής - ενέργεια

Ότι πιο φιλικό για το περιβάλλον και τον άνθρωπο… από τη Φύση του!

Το Φυσικό Αέριο είναι μείγμα υδρογονανθράκων σε αέρια κατάσταση, αποτελούμενο κυρίως από μεθάνιο, σε ποσοστό πάνω από 85%.

Είναι πολύ καθαρό, σε σχέση με τα άλλα συμβατικά καύσιμα, χωρίς προσμίξεις και θειούχα συστατικά.

Χρησιμοποιείται χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία και κάνει τέλεια καύση στις συσκευές φυσικού αερίου, προσφέροντας έτσι άνεση και ποιότητα ζωής σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

 

Φυσικό αέριο αττικής - ενέργεια

Από που προέρχεται το Φυσικό Αέριο 

Το Φυσικό Αέριο υπάρχει σε μεγάλα αποθέματα στα έγκατα της Γης που επαρκούν για 100 χρόνια τουλάχιστον, και εντοπίζεται σε χώρες όπως η πρώην Σοβιετική Ένωση, το Ιράν, το Κατάρ, το Ιράκ, η Νιγηρία, η Αλγερία, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες.  

Η Ελλάδα σήμερα προμηθεύεται Φυσικό Αέριο από 3 διαφορετικές πηγές:

  • τη Ρωσία, μέσω Βουλγαρίας, σε αέρια μορφή μέσα από αγωγούς,
  • το Αζερμπαϊτζάν, μέσω Τουρκίας,  με τη χρήση αγωγών σε αέρια μορφή,
  • την Αλγερία, στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας, με δεξαμενόπλοια,  σε υγροποιημένη μορφή.

 

Φυσικό αέριο αττικής - ενέργεια

Η Σύσταση του Φυσικού Αερίου

Το Φυσικό Αέριο είναι ελαφρύτερο από τον αέρα με σχετική πυκνότητα 0.55.  Σε περίπτωση διαφυγής, απομακρύνεται άμεσα στην ατμόσφαιρα, σε αντίθεση με το υγραέριο που είναι βαρύτερο από τον αέρα και σε σε περίπτωση διαρροής συγκεντρώνεται χαμηλά.  Το Φυσικό Αέριο είναι άοσμο, αλλά κατά τη μεταφορά του προστίθεται μια ειδική ουσία με χαρακτηριστική οσμή, ώστε να ανιχνεύεται σε περίπτωση διαφυγής.

Τα όρια ανάφλεξης του Φυσικού Αερίου είναι 4,5% - 15%, δηλαδή η καύση δεν μπορεί να συντηρηθεί αν η περιεκτικότητα του αέρα σε Φυσικό Αέριο είναι εκτός αυτών των ορίων.